Under Augusti har Monthly Makers haft temat textil. Ni kan läsa mer om vad det är om ni klickar på namnet. Då kommer ni till bloggen som håller i månadens tema 🙂

Jag har länge tänkt vara med men glömt bort att blogga och delge nu under sommaren och saknade lite inspiration under våren. Bättre sent än aldrig som man brukar säga!

Men nu i Augusti under min semester har Monthly Makers tema passat mig perfekt!

Jag började månaden med att göra Rosetter att ha i håret. Älskar rosetter just nu! Jag hittade instruktionsvideon till rosetterna här.

image

Efter en idé från mamma limmade jag fast tryckknappar på rosetten och hårklämman så att jag lätt kan byta rosett utan att behöva köpa nya spännen. Jag dekorerade också en vanlig trist hårsnodd med en rosett. Jag fäste då hårsnodden i rosettens mittdel innan jag limmade ihop den.

image

Att använda tryckknappar funkar lite sådär beroende på knappens storlek och hur styvt tyget är. Jag använde mig av gardinstuvbitar vilket gjorde rosetterna väldigt styva. Men eftersom idén är god ska jag testa med mjukare bomullstyg när jag funnit något jag gillar. 🙂

Sedan passade jag på att virka mig en krage.

image

Tänkte att den kan piffa till en vanlig T-shirt eller ett linne. Jag hittade mönstret här på Drops Design eller garnstudio.com som sidan med mönster heter. 🙂 Det tog mig en kväll att fixa kragen. Mönstret var enkelt att förstå, jag brukar oftast ge upp virkmönster och göra som jag vill efter en stund eftersom de oftast består av diagram med kryss, sträck och nollor.

Ja detta blev mina bidrag till Monthly Makers denna månad 🙂

Tjing!

Annonser